De verschillende behangsoorten
Als je gaat verbouwen is het al snel een goede vraag welke verschillende behansoorten er zijn. Op deze pagina lichten we alle verschillende behangsoorten uit.

Glasvlies- of glasweefselbehang
Glasvliesbehang wordt gemaakt van zand. Dit zand wordt gesmolten en omgezet naar dunne draadjes. Van deze draadjes wordt het behang gemaakt. Glasvliesbehang is dit materiaal geperst tot een behangbaan. Glasweefselbehang is geweven glasvlies van glasvliesdraden. In bijvoorbeeld een matteklopper, visgraad, of ruitjesmotief. Glasvliesbehang heeft een wat zakelijke uitstraling. Geeft u de voorkeur aan de uitstraling van een glad gestucte muur? Kies dan voor Renovlies. Renovlies heeft dezelfde gunstige eigenschappen maar bevat geen glasvlies. Wij geven de voorkeur aan Renovlies omdat Glasvlies microscopisch kleine deeltjes afstaat, dat voor ons als behangers een enorme jeuk veroorzaakt. Uit voorzorg, ook ter bescherming van u adviseren wij daarom Renovlies.
Glasvezelbehang
Glasweefselbehang gebruikt men vaak op locaties waar veel mensen komen zoals kantoren en scholen. Juist omdat dit behang tegen een stootje kan en het gemakkelijk te reinigen is. Ook werkt het brandvertragend. De wanden kunt u later in een andere kleur sauzen/latexen voor steeds een andere uitstraling. Ook in woningen kiezen bewoners daarom vaker voor glasvezelbehang/ glasweefselbehang. Glasweefsel is in vele patronen leverbaar (ruitjes, streepjes, visgraat et cetera) en in verschillende diktes. Hoe dikker, hoe sterker en hoe beter het scheuren en gaten in wanden verbergt. Met glasvezelbehang/ glasweefselbehang geeft u uw interieur een eigen uitstraling. Kies het patroon en de kleur van het sauswerk voor een persoonlijke touch!
Renovlies
Het Renovliesbehang is dikker en steviger dan glasvezelbehang/ glasweefselbehang, waardoor het nog beter scheuren en gaten verbergt achter het behang. Renovlies is gemaakt van papier met vezels. Renovlies bevat meer vezels en is daarom steviger. Het is een verbeterde en beter ontwikkelde versie van glasvezelbehang/ glasweefselbehang. En een veel milieuvriendelijker. Dit type behang is speciaal ontwikkeld voor het renovatiewerk, maar is ook perfect voor nieuwbouw woningen.
Juist in nieuwbouw woningen kiezen woningeigenaren vaak voor Renovliesbehang. Renovlies vangt de krimpscheuren op. De wand behoudt zijn strakke uitstraling. In nieuwbouw woningen ‘werken’ de muren vaak nog, waardoor scheuren ontstaan. Deze zijn vooral snel zichtbaar bij gestucte wanden. Bij een wand behangen met Renovlies heeft u geen last van deze vervelende scheurenRenovlies heeft een strakke uitstraling. Het verschil tussen stucwerk en Renovlies ziet u bijna niet.
Verschillende behangsoorten
Wij raden Vliesbehang aan! Hier alle voordelen en nadelen op een rij!
De tien voordelen van Vliesbehang:
- Verbergt scheuren en gaten
- Kan tegen een stootje
- Te sauzen in elke kleur
- Vangt nieuwe krimpscheuren op
- 30% goedkoper dan stucen
- Naden zijn niet zichtbaar
- Snel en makkelijk aan te brengen
- Brandvertragend
- Goede prijs en kwaliteitverhouding
- Uiterlijk van stucwerk
De nadelen van Vliesbehang:
- Je kunt het niet overstucen
- Puntjes in de hoeken laten soms los bij onvakkundig aanbrengen.
De voordelen van Stucwerk:
- Mooi
- Strak
- In elke kleur leverbaar
De nadelen van Stucwerk:
- Moeilijk bij te werken bij beschadigingen
- Prijzig
- Arbeidsintensief
- Levert veel overlast
- Kost tijd om te drogen; soms wel 2 weken.

Meer informatie over de verschillende behangsoorten?
Wil je meer informatie over welke verschillende behangsoorten er zijn en welke het beste past bij uw muur? Neem dan contact op!